-
پنجشنبه, ۱ آذر ۱۴۰۳، ۱۲:۳۵ ب.ظ
-
۱۴
کارشناس معدن و مشاور شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران گفت: ایران با وجود منابع غنی معدنی، پتانسیل بالایی برای تبدیل شدن به قطب تولید مواد معدنی دارد، اما تحریمها و نبود مدیریت جامع، هزینههای اکتشاف را افزایش داده و بهرهبرداری از این منابع ارزشمند را با چالش مواجه کرده است.
بهروز برنا، کارشناس معدن و مشاور شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران در گفتوگویی در این باره گفت: با توجه به اهمیت روز افزون بازار مواد معدنی و وابستگی صنایع مدرن به مواد با ارزش افزوده بالا، سرمایهگذاری در اکتشافات مواد معدنی، علیرغم ریسک و هزینههای بالا، یک ضرورت است؛ این امر نه تنها به توسعه بخش معدن کمک میکند بلکه میتواند منجر به ایجاد ارزش افزوده و رشد اقتصادی در کشور شود.
وی ادامه داد: با وجود رُخنمونهای معدنی که نشان از پتانسیل بالای کشورمان در حوزه معدن دارد، نبود تجهیزات و امکانات پیشرفته ناشی از تحریمها، هزینههای اکتشاف را افزایش داده که در نهایت منجر به افزایش قیمت تمام شده ما نسبت به سایر کشورها شده است.
برنا اضافه کرد: از طرفی دیگر، بحث فرآوری و روشهای دانش بنیان و روشهایی که در کشورهای مدرن انجام میشود دارای اهمیت است لذا باید ارتباطات بینالمللی به شکلی باشد که ما نیز بتوانیم در این زمینه وارد شده و موفق عمل کنیم.
برنا اظهار داشت: امروزه، عیار اقتصادی بسیاری از مواد معدنی به دلیل پیشرفت روشهای فرآوری، کاهش یافته است. در گذشته، معادن شدادی ما مسهایی با عیار حداقل 4 درصد استخراج میکردند؛ یعنی برای استخراج یک ماده معدنی، وجود حداقل ۴ درصد مس در آنها ضروری بود اما اکنون، عیار اقتصادی مس به ۰.۱۵ درصد کاهش یافته است؛ این کاهش چشمگیر نشاندهنده این است که دنیای امروز یک دنیای رقابتی است و باید برای ارزش افزوده مواد معدنی، به فرآوری و صنایع معدنی توجه ویژهای داشته باشیم.
وی تاکید کرد: با بررسی دقیق مواد معدنی به ویژه فلزات، متوجه میشویم که بسیاری از دپوهای باطله، حاوی مواد معدنی با ارزشی هستند که نشان میدهد ما هنوز نتوانستیم فرآیند بازیافت مواد معدنی را به طور کامل و موثر اجرا کنیم.