-
پنجشنبه, ۲۹ آذر ۱۴۰۳، ۰۲:۱۱ ب.ظ
-
۳۷
http://cafemaadan.ir/1403/09/29/MC0328
http://cafemaadan.ir/1403/09/29/MC0328
http://cafemaadan.ir/1403/09/29/MC0327
صمد حسنزاده رییس اتاق بازرگانی ایران گفت: معتقدم که برای پیشرفت در حوزه اکتشاف و مسائل مرتبط با منابع معدنی که میتواند تاثیرات مهمی بر آینده کشور داشته باشد لازم است از ظرفیت نخبگان دانشگاهی بهره برده شود همچنین باید آموزشهای لازم به مردم، بهویژه افرادی که به طور مستقیم با فعالیتهای معدنی در ارتباط هستند، ارائه شود و توجه بیشتری به این مسائل صورت گیرد. وی افزود: متاسفانه در برنامههای سازمان صدا و سیما توجه کافی به این موضوعات ارزشمند مشاهده نمیشود. این مسائل میتوانند نقش مهمی در ایجاد زنجیره ارزش برای کشور داشته باشند. اکنون ضروری است که مسئولان صدا و سیما از نمایشگاههای مرتبط بازدید کرده و ضمن بررسی اطلاعات بیشتری در این زمینه به جامعه منتقل کنند همچنین از این مراکز بهرهبرداری لازم صورت گیرد و متخصصان مرتبط انتخاب شوند تا جلساتی برای توسعه اکتشافات معدنی و بهرهبرداری از ظرفیتهای کشور برگزار شود.
http://cafemaadan.ir/1403/09/04/MC0326
رئیس خانه معدن ایران گفت: دستور تعطیلی سه ماهه معادن زغال ناایمن برای مکانیزه کردن این معادن صادر شد اما سوال این است که مگر میشود معدن زغال را سه ماه تعطیل کرد؟ محمد رضا بهرامن رئیس خانه معدن ایران در نشست خبری اظهار کرد: دستور تعطیلی سه ماهه معادن زغال ناایمن برای مکانیزه کردن این معادن در پی حادثه اخیر معدن زغال طبس صادر شده است. وی افزود: دولت نه از بخش خصوصی بلکه از بخش حکمرانی این صنعت در خود دولت بپرسد که مگر میشود معدن زغال را سه ماه تعطیل کرد؟ معدن زغال چون دائم تولید آب و گاز دارد و باید تخلیه شود قابل تعطیل کردن نیست. بهرامن با تاکید بر اینکه توسعه در بخش معدن بدون مسائل ایمنی و زیست محیطی محقق نمیشود ادامه داد: بخش ایمنی یکی از الزامات است که همسو با نظارتهای مستمر باید باشد و نیازمند استانداردهای بینالمللی و نظارت است. رئیس خانه معدن ایران با اشاره به اینکه حادثه طبس باید آخرین حادثه در معادن کشور میشد گفت: در بخش معدن نیازمند سرمایهگذاری و استفاده از تکنولوژیها هستیم. از ۲۰۰ معدن یک معدن مکانیزه است که نشان میدهد ما نتوانسته از امکانات و تجهیزات استفاده کنیم. بهرامن در ادامه تصریح کرد: برای توسعه در بخش معدن نیازمند سرمایهگذاری ۵۵ میلیارد یورویی در پنج سال هستیم؛ در این راستا باید از سرمایهگذاری خارجی استفاده کنیم در حالی که اکنون سرمایه در این بخش ۱۰ میلیارد یورو است. رئیس خانه معدن ایران با اشاره به رشد ۱۳ درصدی در نظر گرفته شده برای بخش معدن در برنامه هفتم توسعه گفت: خانه معدن در این زمینه برنامهریزی را آغاز کرده است و مطالبهگری فنی و اقتصادی را دنبال میکند که در همین راستا برنامهریزی در بخش معدن و نیازسنجی تا سال ۲۰۵۰ در نظر شده گرفته است. این فعال بخش معدن کشور تاکید کرد: اگر از ظرفیت بخش خصوصی به طور کامل استفاده شود ظرف پنج سال آینده بخش بالایی از هدفگذاری رشد ۱۳ درصدی بخش معدن محقق خواهد شد.
http://cafemaadan.ir/1403/09/04/MC0325
مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران با معاون امور مجلس رئیس جمهور دیدار کرد. حسین مدرس خیابانی در دیدار با شهرام دبیری معاون امور مجلس رئیس جمهور گزارشی از دستاوردهای افزایش تولید در مجتمعهای تولیدی شرکت ملی صنایع مس ایران و روند پیشرفت پروژههای توسعهای شرکت طی 7 ماه نخست سال 1403 ارائه کرد. مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران همچنین جزئیات طرح «کیمیا» و پروژههای تعریف شده در قالب برنامه تولید یک میلیون تن کاتد مس در افق برنامه هفتم توسعه را تشریح کرد. معاون امور مجلس رئیس جمهور نیز در این دیدار ضمن تمجید از تلاشهای صورت گرفته در مجموعه شرکت ملی صنایع مس ایران ابراز امیدواری کرد که بخش صنعت و معدن کشور در دولت چهاردهم بتواند به اهداف کلان خود در برنامه هفتم توسعه دست یابد.
http://cafemaadan.ir/1403/09/01/MC0324
مشاور شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران گفت: ایران با وجود منابع غنی معدنی پتانسیل بالایی برای تبدیل شدن به قطب تولید مواد معدنی دارد اما تحریمها و نبود مدیریت جامع هزینههای اکتشاف را افزایش داده و بهرهبرداری از این منابع ارزشمند را با چالش مواجه کرده است. بهروز برنا، کارشناس معدن شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران در این باره گفت: با توجه به اهمیت روزافزون بازار مواد معدنی و وابستگی صنایع مدرن به مواد با ارزش افزوده بالا سرمایهگذاری در اکتشافات مواد معدنی علیرغم ریسک و هزینههای بالا یک ضرورت است؛ این امر نه تنها به توسعه بخش معدن کمک میکند بلکه میتواند منجر به ایجاد ارزش افزوده و رشد اقتصادی در کشور شود. وی ادامه داد: با وجود رُخنمونهای معدنی که نشان از پتانسیل بالای کشورمان در حوزه معدن دارد نبود تجهیزات و امکانات پیشرفته ناشی از تحریمها هزینههای اکتشاف را افزایش داده که در نهایت منجر به افزایش قیمت تمام شده ما نسبت به سایر کشورها شده است. برنا اضافه کرد: امروزه عیار اقتصادی بسیاری از مواد معدنی به دلیل پیشرفت روشهای فرآوری کاهش یافته است. در گذشته معادن شدادی ما مسهایی با عیار حداقل 4 درصد استخراج میکردند یعنی برای استخراج یک ماده معدنی وجود حداقل ۴ درصد مس در آنها ضروری بود اما اکنون عیار اقتصادی مس به ۰.۱۵ درصد کاهش یافته است؛ این کاهش نشاندهنده این است که دنیای امروز یک دنیای رقابتی است و باید برای ارزش افزوده مواد معدنی به فرآوری و صنایع معدنی توجه ویژهای داشته باشیم. وی تاکید کرد با بررسی دقیق مواد معدنی بویژه فلزات متوجه میشویم که بسیاری از دپوهای باطله حاوی مواد معدنی با ارزشی هستند که نشان میدهد ما هنوز نتوانستیم فرآیند بازیافت مواد معدنی را به طور کامل و موثر اجرا کنیم.
http://cafemaadan.ir/1403/09/01/MC0323
به گزارش کافه معدن، تالارهای بورس کالای ایران میزبان عرضه ۸۳۸ هزار و ۵۲۳ تن انواع کالا و محصول است. در تالار محصولات صنعتی و معدنی ۳۲۲ هزار و ۴۶۲ تن انواع محصول شامل ۲۰۹ هزار و ۶۶۲ تن شمش بلوم، ۹۰ هزار و ۹۰ تن انواع ورق، ۱۵ هزار تن آهن اسفنجی، ۵ هزار و ۶۰۰ تن شمش آلومینیوم و ۲ هزار و ۱۱۰ تن مفتول مسی عرضه میشود. امروز همچنین در تالار پتروشیمی و فرآوردههای نفتی ۴۳ هزار و ۱۰۳ تن مواد پلیمری و مواد شیمیایی روی تابلو میرود. تالار حراج باز هم میزبان عرضه ۶۰ هزار تن وکیوم باتوم، ۳۰ هزار تن تختال و ۵۰۰ تن مس کاتد است. امروز ۲۹۳ هزار و ۹۷۴ تن سیمان نیز عرضه میشود. تالار صادراتی کیش نیز میزبان عرضه ۶۵ هزار تن گندله سنگ آهن، ۱۵ هزار و ۵۸۰ تن قیر، ۵۰۰ تن الکیل بنزن و ۱۰۰ تن عایق رطوبتی روی تابلو میرود. در بازار فرعی نیز قرار است ۷ هزار و ۳۰۴ تن انواع کالا عرضه شود.
http://cafemaadan.ir/1403/09/01/MC0322
به گزارش کافه معدن، دکتر نوید با برشمردن برخى موانع و مشکلات فرآروى صنعت سیمان ضمن پیشنهاد براى تشکیل کمیته مرکب از نخبگان دانشگاهى و فعالان بخش خصوصى، دانشگاه را مهمترین مرکز برنامهریزی و آموزش براى برون رفت از بحران موجود در صنایع کشور دانست. وی با اشاره به تصمیمات غلط در حوزه مصرف، تصمیمات خلق الساعه و بعضا غیر کارشناسى در حوزه قوانین و مقررات، عدم توسعه متوازن حمل و نقل و پایانه صادراتى، فقدان مشوقات صادراتى لازم و عدم تعادل جدى ارزش سرمایهگذاری و انتفاع حاصل از آن را از مشکلات مهم در صنعت سیمان برشمرد.
http://cafemaadan.ir/1403/09/01/MC0321
این صنعت همواره با هزینههای زیادی روبهروست که کاهش هزینههای جاری عامل مهمی در رشد شرکتهای فعال در صنعت سیمان است. دستیابی به اهداف کاهش هزینههای عملیاتی و جاری در شرکتها خود عامل مهمی برای سوق دادن آنها به سمت رویکردهای نوآورانه و افزایش کارایی است و قطعا بهبود نوآوری و بهرهوری باعث ایجاد مزیت رقابتی مهمی در تقابل با شرکتهای دیگر است. پیشرفت چشمگیر فناوری در هزاره سوم و روند رو به رشد آن یک عامل حیاتی تحول در بیشتر صنایع در جهان است. فناوری با کمکهای فراوان به صنایع میتواند فرآیندهای اجرایی آنها را تسهیل و بهرهوری را شدیدا افزایش دهد قطعا صنعت سیمان هم از این قاعده مستثنی نیست.
http://cafemaadan.ir/1403/09/01/MC0320
شرکت فرآوردههای نسوز آذر شهاب تبریزبه منظور تامین بخشی از نیازهای صنایع کشور به انواع فرآوردههای نسوز در رابطه با خودکفایی این صنعت و همچنین با توجه به نیاز روزافزون صنایع داخلی در جهت جلوگیری از خروج ارز از سال1374 تاسیس گردیده و از مرغوبترین مواد اولیه قادر به تولید انواع فرآوردههای نسوز با کیفیت برتر و قابل رقابت با تولیدات خارجی گردیده است.
http://cafemaadan.ir/1403/09/01/MC0319