بایگانی آذر ۱۴۰۳ :: کافه معدن

کافه معدن

خبرگزاری حوزه معدن

دیدار مدیرعامل شرکت ملی مس با معاون امور مجلس رئیس‌جمهور

  • ۵

مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران با معاون امور مجلس رئیس‌جمهور دیدار و گفت‌وگو کرد.


حسین مدرس خیابانی در دیدار با شهرام دبیری معاون امور مجلس رئیس جمهور، گزارشی از دستاوردهای افزایش تولید در مجتمع‌های تولیدی شرکت ملی صنایع مس ایران و روند پیشرفت پروژه‌های توسعه‌ای شرکت طی 7 ماه نخست سال 1403 ارائه کرد.


مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران همچنین جزئیات طرح «کیمیا» و پروژه‌های تعریف شده در قالب برنامه تولید یک میلیون تن کاتد مس در افق برنامه هفتم توسعه را تشریح کرد.


معاون امور مجلس رئیس جمهور نیز در این دیدار ضمن تمجید از تلاش‌های صورت گرفته در مجموعه شرکت ملی صنایع مس ایران، ابراز امیدواری کرد که بخش صنعت و معدن کشور در دولت چهاردهم بتواند به اهداف کلان خود در برنامه هفتم توسعه دست یابد.

نیازمند مدیریت یکپارچه منابع ارزشمند معدنی هستیم

  • ۵

کارشناس معدن و مشاور شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران گفت: ایران با وجود منابع غنی معدنی، پتانسیل بالایی برای تبدیل شدن به قطب تولید مواد معدنی دارد، اما تحریم‌ها و نبود مدیریت جامع، هزینه‌های اکتشاف را افزایش داده و بهره‌برداری از این منابع ارزشمند را با چالش مواجه کرده است.


بهروز برنا، کارشناس معدن و مشاور شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران در گفت‌وگویی در این باره گفت: با توجه به اهمیت روز افزون بازار مواد معدنی و وابستگی صنایع مدرن به مواد با ارزش افزوده بالا، سرمایه‌گذاری در اکتشافات مواد معدنی، علی‌رغم ریسک و هزینه‌های بالا، یک ضرورت است؛ این امر نه تنها به توسعه بخش معدن کمک می‌کند بلکه می‌تواند منجر به ایجاد ارزش افزوده و رشد اقتصادی در کشور شود.


وی ادامه داد: با وجود رُخنمون‌های معدنی که نشان از پتانسیل بالای کشورمان در حوزه معدن دارد، نبود تجهیزات و امکانات پیشرفته ناشی از تحریم‌ها، هزینه‌های اکتشاف را افزایش داده که در نهایت منجر به افزایش قیمت تمام شده ما نسبت به سایر کشورها شده است.


برنا اضافه کرد: از طرفی دیگر، بحث فرآوری و روش‌های دانش بنیان و روش‌هایی که در کشورهای مدرن انجام می‌شود دارای اهمیت است لذا باید ارتباطات بین‌المللی به شکلی باشد که ما نیز بتوانیم در این زمینه وارد شده و موفق عمل کنیم.


برنا اظهار داشت: امروزه، عیار اقتصادی بسیاری از مواد معدنی به دلیل پیشرفت‌ روش‌های فرآوری، کاهش یافته است. در گذشته، معادن شدادی ما مس‌هایی با عیار حداقل 4 درصد استخراج می‌کردند؛ یعنی برای استخراج یک ماده معدنی، وجود حداقل ۴ درصد مس در آن‌ها ضروری بود اما اکنون، عیار اقتصادی مس به ۰.۱۵ درصد کاهش یافته است؛ این کاهش چشمگیر نشان‌دهنده این است که دنیای امروز یک دنیای رقابتی است و باید برای ارزش افزوده مواد معدنی، به فرآوری و صنایع معدنی توجه ویژه‌ای داشته باشیم.


وی تاکید کرد: با بررسی دقیق مواد معدنی به ویژه فلزات، متوجه می‌شویم که بسیاری از دپوهای باطله، حاوی مواد معدنی با ارزشی هستند که نشان می‌دهد ما هنوز نتوانستیم فرآیند بازیافت مواد معدنی را به طور کامل و موثر اجرا کنیم.

عرضه ۸۳۸ هزار تن محصولات معدنی و صنعتی در بورس کالا

  • ۶

تالارهای بورس کالای ایران در روز دوشنبه ۲۸ آبان ماه میزبان عرضه ۸۳۸ هزار و ۵۲۳ تن انواع کالا و محصول است. به‌این‌ترتیب در تالار محصولات صنعتی و معدنی ۳۲۲ هزار و ۴۶۲ تن انواع محصول شامل ۲۰۹ هزار و ۶۶۲ تن شمش بلوم، ۹۰ هزار و ۹۰ تن انواع ورق، ۱۵ هزار تن آهن اسفنجی، ۵ هزار و ۶۰۰ تن شمش آلومینیوم و ۲ هزار و ۱۱۰ تن مفتول مسی عرضه می شود. امروز همچنین در تالار پتروشیمی و فراورده‌های نفتی ۴۳ هزار و ۱۰۳ تن مواد پلیمری و مواد شیمیایی روی تابلو می رود. تالار حراج باز هم میزبان عرضه ۶۰ هزار تن وکیوم باتوم، ۳۰ هزار تن تختال و ۵۰۰ تن مس کاتد است. امروز ۲۹۳ هزار و ۹۷۴ تن سیمان نیز عرضه می شود. تالار صادراتی کیش نیز میزبان عرضه ۶۵ هزار تن گندله سنگ آهن، ۱۵ هزار و ۵۸۰ تن قیر، ۵۰۰ تن الکیل بنزن و ۱۰۰ تن عایق رطوبتی روی تابلو می رود. در بازار فرعی نیز قرار است ۷ هزار و ۳۰۴ تن انواع کالا عرضه شود.

دبیر اجرایی همایش صنعت سیمان و افق پیش رو: صنعت سیمان نیاز به حمایت دولتی دارد

  • ۱۰

به گزارش کافه معدن، دکتر نوید با برشمردن برخى موانع و مشکلات فرآروى صنعت سیمان ضمن پیشنهاد براى تشکیل کمیته مرکب از نخبگان دانشگاهى و فعالان بخش خصوصى، دانشگاه را مهم‌ترین مرکز برنامه‌ریزی و آموزش براى برون رفت از بحران موجود در صنایع کشور دانست. وی با اشاره به تصمیمات غلط در حوزه مصرف، تصمیمات خلق الساعه و بعضا غیر کارشناسى در حوزه قوانین و مقررات، عدم توسعه  متوازن حمل و نقل و پایانه صادراتى، فقدان مشوقات صادراتى لازم و عدم تعادل جدى ارزش سرمایه‌گذاری و انتفاع حاصل از آن را از مشکلات مهم در صنعت سیمان برشمرد.

http://cafemaadan.ir/1403/09/01/MC0322

کلیک کنید!

ورود هوش مصنوعی به صنعت سیمان کشور

  • ۹

این صنعت همواره با هزینه‌های زیادی روبه‌روست که کاهش هزینه‌های جاری عامل مهمی در رشد شرکت‌های فعال در صنعت سیمان است. دستیابی به اهداف کاهش هزینه‌های عملیاتی و جاری در شرکت‌ها خود عامل مهمی برای سوق دادن آنها به سمت رویکردهای نوآورانه و افزایش کارایی است و قطعا بهبود نوآوری و بهره‌وری باعث ایجاد مزیت رقابتی مهمی در تقابل با شرکت‌های دیگر است. پیشرفت چشمگیر فناوری در هزاره سوم و روند رو به رشد آن یک عامل حیاتی تحول در بیشتر صنایع در جهان است. فناوری با کمک‌های فراوان به صنایع می‌تواند فرآیندهای اجرایی آنها را تسهیل و بهره‌وری را شدیدا افزایش دهد قطعا صنعت سیمان هم از این قاعده مستثنی نیست.

http://cafemaadan.ir/1403/09/01/MC0321

کلیک کنید!

بخش سیمان کشور محتاج توجه بیشتر است

  • ۸

شرکت فرآورده‌های نسوز آذر شهاب تبریزبه منظور تامین بخشی از نیازهای صنایع کشور به انواع فرآورده‌های نسوز در رابطه با خودکفایی این صنعت و همچنین با توجه به نیاز روزافزون صنایع داخلی در جهت جلوگیری از خروج ارز از سال1374 تاسیس گردیده و از مرغوب‌ترین مواد اولیه قادر به تولید انواع فرآورده‌های نسوز با کیفیت برتر و قابل رقابت با تولیدات خارجی گردیده است.

http://cafemaadan.ir/1403/09/01/MC0320

کلیک کنید!

شرکت ذوب فلزات یزد با ۴۵ هزار تن تولید سالیانه بیشترین سهم تولید را تامین می‌کند

  • ۸

شرکت ذوب فلزات یزد با ظرفیت تولید سالیانه بیش از 45000 تن گلوله در حال حاضر بزرگ‌ترین تولیدکننده گلوله در کشور بوده و با بکارگیری مجرب‌ترین کارشناسان و گروه تولیدی و تحقیقاتی مفتخر است که تامین‌کننده عمده گلوله مصرفی مجتمع محترم چادرملو، شرکت صنایع ملی مس ایران، مجتمع طلای موته، سنگ آهن مرکزی ایران چغارت، معدن کوشک بافق، فولاد مبارکه اصفهان و مجتمع معدنی گل گهر سیرجان است. ضمن اینکه در صنایع سیمان طرف قرارداد با شرکت‌های سیمان فارس، دشتستان، قاین، تهران هرمزگان و تجارت مهریز بوده و در حال حاضر با خرید ماشین‌آلات و راه‌اندازی طرح توسعه در حاجی‌آباد یزد با استفاده از 3 خط تمام اتوماتیک (دیزاماتیک) توانایی تولید انواع گلوله‌های آسیاب با درصد سختی و سایش متفاوت و ابعاد مختلف و نیز قطعات صنعتی را به صورت کاملا اتوماتیک دارا است.

http://cafemaadan.ir/1403/09/01/MC0319

کلیک کنید!

دولت‌ها از بخش خصوصی هیچ نوع حمایتی نمی‌کنند

  • ۷

مدیر آسیابان تجهیزات سیمان در مصاحبه با کافه معدن اظهار داشت: بر اساس برنامه ششم توسعه دولت در سال اول می‌بایست رشد اقتصادی هشت درصدی را محقق کند. با توجه به کاهش قیمت جهانی نفت و کاهش منابع دولت از محل واگذاری اموال سرمایه‌ای و از طرف دیگر با توجه به سیاست‌های اتخاذ شده توسط دولت جدید آمریکا و کشورهای منطقه و در نتیجه تضعیف چشم‌انداز ورود سرمایه‌های خارجی به کشور تنها امید دولت در محقق کردن اهداف اقتصادی مشخص شده سند چشم‌انداز ۱۴۰۴ و برنامه ششم توسعه بخش خصوصی می‌تواند باشد. بخش خصوصی که در طول دهه‌های اخیر و با توجه به ساختار دولتی اقتصاد کشور بیش از پیش ضعیف شده است.

http://cafemaadan.ir/1403/08/27/MC0318

کلیک کنید!

مطالب پیشنهادی

تماس با پایگاه

  • پست الکترونیک: minecafe.ir@yahoo.com
  • تلفن دفتر مرکزی: 02177324436
  • فکس دبیرخانه خبرگزاری: 02177784176
  • تلفن همراه مدیر مسئول: 09121341857
  • تلفن همراه روابط عمومی: 09201341857
  • شعبه شرق: تهران‌پارس، فلکه دوم، بلوار جشنواره، خیابان اسفندانی، کوچه کارون، پلاک 3، طبقه دوم، کدپستی 1654896511
  • شعبه شمال: حکیمیه، فاز سه، بلوار گل‌ها، خیابان دانش، کوچه دانش سه، پلاک 28، طبقه سوم، کدپستی 1659718574

همکاری با ما

چنانچه مایل به همکاری با ما هستید می توانید اخبار و مقالات خود را از طریق راه های ارتباطی به دست ما برسانید تا بعد از تایید سردبیر سایت منتشر نماییم.